Job Header

Back to list

Process Engineer

Landskrona - Sweden

Nov 17, 2020

Full time

R2020-1599


Manufacturing Engineer, Rotating Electric

BorgWarner söker en Produktionsingenjör till vår produktionsenhet Rotating Electric i Landskrona. Du har en viktig roll i att säkerställa att produktionsprocessen har förutsättningar att leverera produkter enligt våra kunders krav, till rätt kostnad och enligt behov. Rollen omfattar ett brett spektrum av uppgifter som kräver originalitet och uppfinningsrikedom där Du koordinerar och ansvarar för tvärfunktionella grupper inom produktionsorganisationen och arbetar aktivt med förbättringsaktiviteter. I denna roll rapporterar du till Pontus Johansson, Supervisor Manufacturing Engineering and Maintenance.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Du utvecklar, förbättrar och genomför hållbara processer och ser till att de upprätthålls för att kundkrav och uppställda mål uppfylls
  • Du gör statistiska analyser av processen samt beräknar kostnader och besparingspotential för processändringar i den löpande produktionen
  • Du upprättar specifikationer, håller processdokumentationen uppdaterad och utbildar olika intressenter på produktionsutrustningen
  • Jobbar aktivt med ständiga förbättringar, säkerställer 5S nivån och verkar för en god arbetsmiljö, ergonomi och säkerhet
  • Du är en resurs i projekt inom kapacitet, investeringar/upphandling av produktionsutrustning samt vid driftsättning av ny produktionsutrustning och/eller nya artiklar
  • Du representerar Rotating Electric i ECO ärenden, kvalitets- och planeringsmötena samt deltar i arbetet med PFMEA och styrplaner

Kompetens & erfarenhet:

Vi söker Dig som är civilingenjör med inriktning mot maskinteknik, produktionsteknik eller motsvarande och har några års erfarenhet som produktionstekniker, gärna med erfarenhet inom fordonsindustrin. Du har goda kunskaper i Lean Production och är van att använda statistiska metoder för dataanalys och driva egna förbättringsprojekt. Vi tror också att Du arbetat med kvalitetsverktyg som 8D, SPC, FMEA, 5S, Six Sigma och är duktig på MS Office programmen, i synnerhet Excel. Du har lätt för att kommunicera och det är viktigt att Du är flytande både i tal och skrift i svenska såväl som engelska.

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid Dina personliga egenskaper. Vi tror att Du är en analytisk person med förmåga att se problem och förbättringsområde som Du löser på ett gediget sätt. ”Thinking outside the box” är en bra egenskap och Du är driven och får saker att hända. Dessutom är Du öppen, kommunikativ och gillar att ha många sociala kontakter på jobbet. För att lyckas i rollen är det viktigt att Du är lyhörd, strukturerad och har en hög grad av självständighet och integritet vilket innefattar förmåga att fatta egna beslut och driva projekt. Du trivs i en organisation med högt tempo som har många kontaktytor med och höga krav och förväntningar.

Vi erbjuder:

På BorgWarner har Du nära till produkten och produktionen. Vi erbjuder Dig en mångfacetterad ingenjörsroll i en miljö som kännetecknas av stark teknikutveckling. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt i samarbete med mycket kompetenta medarbetare, leverantörer och kunder inom fordonsindustrin.

Du kommer att vara en del av ”Manufacturing Engineering and Maintenance-teamet” som är ett sammansvetsat gäng där miljön kännetecknas av en familjär och god atmosfär med både humor och stort engagemang. Ni delar kunskap med varandra och ser det som naturligt att använda varandra som bollplank. Du kommer snabbt att bli en del av teamet samtidigt som Du i Din roll också har nära kontakt med andra verksamheter och har möjlighet att påverka både produkten, processen och metoderna.

Frågor:

För ytterligare information om rollen, kontakta Pontus Johansson, Supervisor Manufacturing Engineering and Maintenance. Du når honom på pjohansson@borgwarner.com eller 0418-575 21. Om Du har frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Thomas Arvebratt, Human Resources, på tarvebratt@borgwarner.com eller 0418-396 459.

Vänta inte med att söka detta spännande och utvecklande jobb!

Din ansökan vill vi ha senast den 29 november. Vi arbetar med löpande urval och träffar kandidater kontinuerligt så tjänsten kan tillsättas före detta datum. Med anledning av GDPR tar vi inte emot ansökningar på annat sätt.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt andra tjänster!

Wherever the journey leads – our solutions propel the future

BorgWarner is a global leader in clean and efficient technology solutions for combustion, hybrid and electric vehicles. We improve the efficiency, emissions and performance of vehicles around the world, using smart science to develop innovations to address various automotive regulations, consumer demands automaker requirements.

BorgWarner in Landskrona is part of TS (Transmission Systems). Here at our site about 600 people work, of which just over half in our production. BorgWarner is run by people who enjoy developing their skills and have a constant focus on results. We are proud of our product leadership, the tradition of innovation and our ability to perform world-class. We always work to increase the potential of our company and our employees.

Global Terms of Use and Privacy Statement


Carefully read the BorgWarner Privacy Policy before using this website. Your  ability to access and use this website and apply for a job at BorgWarner are conditioned on your acceptance and compliance with these terms.

Please access the linked document by clicking here, select the geographical area where you are applying for employment, and review. Before submitting your application you will be asked to confirm your agreement with the terms.

Overlay Title

close